På min väg till jobbet cyklar jag i Solna bl.a. g/c-vägen på den södra sidan mellan Huvudstaleden och underfarten under pendeltågsspåren. Ända sedan jag började cykla där har beläggningen på den snutten stört mig något enormt. Jag tror inte att det finns någon hel asfalt på hela biten så i måndags i förra veckan tog jag lite kort och skickade in en felanmälan till Solna stad. Jag fick ett ärendenummer: 1505110692 och sedan dess har jag inte hört något.

Det här är bilderna jag skickade in:

Närmast spårunderfarten. Direkt efter/innan kurvan finns denna vattenpöl 2 dagar efter regn, Vad döljer sig under ytan?
Svar: lera och trasig asfalt.
En brunn djupt ner i asfalten, tyvärr en inte alltför ovanlig syn.
Traktorspår i asfalten?
Oj, här var det ett stort hål asfalten där den underliggande kullerstensvägen tittar fram.
Längs med en stor del av vägen går det långa sprickor.
Efter något arbete med gräsmattan tidigare i våras har kantstenar flyttats och tagits bort.
Detta gör  att den lösa jorden lätt rinner ut över vägen vid regn.
Då bildas t.ex. såna här hala sliriga avsnitt. Vattenpölen döljer ett djupt hål som tjongar till rejält i styret och ländryggen om man råkar köra i, speciellt om man är oförberedd. Risken att tappa kontrollen över cykeln är uppenbar.
I Huvudstaleden-änden av vägen finns det här brunnslocket som sticker upp 1-2cm över själva asfalten.Det här rör sig alltså om en sträcka på ca 200m där man måste köra slalom över hela vägbanan för att ta sig fram. Jag tycker ju självklart att asfalten borde åtgärdas på en gång, men nu får vi se vad Solna stad tycker.

P.s.

När jag cyklade förbi i fredags hade det dykt upp gula markeringar runt de värsta asfalthålen. Idag hade jag tid att stanna och knäppa en bild.

Vem kan det vara som har varit framme med sprayburken?

Jag kan tänka mig tre förklaringar till dessa markeringar-
1. Jag har lyckats påverka Solna stad som på 3 dagar bestämmer sig att åtgärda det värsta och startar arbetet.
2. En medcyklist har inspirerats av andra cyklister som varit ute och märkt ut farliga hinder i cykelbanan och bestämt dig för att göra samma sak.
3. Solna stad hade redan innan jag skickat in min felanmälan bestämt sig för att åtgärda de värsta hålen. Det är väl det mest troliga. Nu får vi se om det faktiskt kommer någon och gör något vid de där markeringarna. Och som sagt, allra bäst vore ju att åtgärda hela sträckan.

//Jeanette