Hur kommer jag igång? ‪#‎guide‬
Vad är skillnaden mellan vår egen FB-sidan, twitter och blogg? Varför är bilden så oumbärlig? När är film bra?

Börja enkelt och välj ambitionsnivå helt själv.

  • Enklast är att skriva direkt i mobilen på vår egen FB-sida. https://www.facebook.com/Superlokala-Cyklandeombud-i-Stock…/
  • Ta två bilder på bristen/ärendet, en stor bild som visar helheten, och en detaljbild på tex farligt utstickande föremål. Ta en screenshot på din kartposition i mobilen. Skriv kortfattat som ett TT-telegram. 
  • Steg två på FB, hemma/jobbet vid datorn: klicka dela… och välj gruppen cykla i stockholm. Då blir det snyggt. Alla kan hjälpa till att dela. 

Vad vi skriver om och hur

Använder du twitter? 


Lägg till cyklandeombuds twitterkonto. Fråga admin om lösen. Det går bra att bara använda twitter för den som hellre vill det. Att växla mellan olika twitterkonton tar bara tre sekunder i mobilen.
https://twitter.com/cyklandeombud

Bloggen är perfekt för uppföljning av ärenden


Admin addar dig som skribent på bloggen.
http://cyklandeombudstockholm.blogspot.se
När bloggposten är klar kan du dela länken först på vår egen FB-sida. Och dela länken på twitter + en bild. Sen kan du dela från vår FB-sida till gruppen Cykla i Stockholms län.

– Namnge inte lägre tjänstepersoner i olika myndigheter, entreprenörer, osv, använd istället bara titel.

Bilden är avgörande, alla inlägg måste ha bild. Om möjligt ta bilden när en cyklande passerar. Då ökar chansen att bilden används i lokalpress.
Film är också bra, men den ska vara kort, helst 10 sek, och max 20sek. En bra filmsnutt kan ge mer spridning. Viktigt att film-bilden är stadig. Det går att korta ner filmsekvens direkt i mobilen.

Steg två, kontakta ansvarig på kommunens trafikkontor, ansvarig entreprenör och media.

För att följa upp superlokalt gäller det att hitta den tjänsteperson som handlägger ärenden i ditt område. Och entreprenörens lokala kontakt/ansvarig. Testa också att skriva på entreprenörens facebooksida eller twitter.
Etablera kontakt med de lokala tidningarna, Mitti och Direktpress.

Bolla med andra cyklandeombud

Cyklandeombud har en egen sluten admingrupp för praktiska administrativa frågor, men försök att använda gruppen Cykla i Stockholm så mycket som möjligt kring fakta i själva ärendet, för att dela erfarenheter och ta del av andras erfarenheter så mycket som möjligt. Och för att inspirera så många som möjligt.