Sopsaltningen har startproblem i Stockholms län. Rapporter kommer in som visar att halkbekämpningen på cykelbanor inte fungerar så bra.

Rapporter från gruppen Cykla i Stockholms län och twitter, uppdateras.

151214 måndag 

Kurt Rosen kl 19.25 Inte heller ut från stan till Farsta ikväll

Krister Isaksson kl 17.07 Fått lite info från TK. Man har haft maskinhaveri i söderort vilket gör att man ligger efter där. Förhoppningsvis ikapp under natten/morgonen.

Ingen sopsaltning på prioriterat cykelstråk fr Farsta in mot stan. Felanmält.

Sofia Larsson Sand istället för sopsalt på cykelvägen vid Munkbroleden, riddarhuset

Ola Åkerström kl 14.09 Längs Nynäsvägen mellan Sockenvägen och Sofielundsvägen på väg mot stan hade bara gångbanan sopsaltats inte cykelbanan.

Besiktning prioriterat cykelstråk City-Västerort kl 13, oroande brister

Tobias Olsson kl 12.31 Mötte sopsaltaren i Skärholmen idag vid 10-tiden. Saltet hade väl inte börjat verka ordentligt förrän inne i stan vid 12-tiden.

Helena Sahlén Folke kl 08.11 till Cykla i Stockholm
15 minStockholm

Varför kör sopsaltaren inte ”dubbelt” på de ställen där cykelbanorna har breddats? Ska fina, breda cykelvägar ändå smalas av till en ynklig liten farbar tarm i mitten vintertid? Tids- och resursbrist eller nåt annat skäl? Nån som vet?  Norr Mälarstrand (den nya biten) och mellan Djurgårdsbron och Berwaldhallen.
Christian Gillinger Samma sak Kanalvägen. Halva banan, knappt, saltad. Inget jätteproblem just nu pga nästan ingen snö -men kan ju bli.

Niclas Andersson kl 07.54 Lätt snötäcke kvar på gc-bana från Västertorp utmed E4 mot stan, via Västberga, Marievik, Hornstull och Västerbron. Snön kom väl igår mitt på dagen, eller har det snöat i natt också?

Thomas Brutar Såg ut att vara sopsaltat från Västerort in mot stan men förmodligen i går kväll. Det var blankt (isigt) på Tranebergsbron i morse.

Ingen sopsaltning på Örbyleden, Huddingevägen, Årstabergsvägen, Årstabron, Långholmsgatan/Västerbron.

Hildebert Selchow Solna har sopsaltat den undermåliga cykelbanan förbi Nya Karolinska över sin halva av Solnabron. Stockholm har som vanligt struntat fullständigt i sin del och vidare upp på Torsgatan. I 10 år har jag varje vinter påpekat för Stockholm att deras entreprenörer aldrig bryr sig om sin del av cykelfälten på Solnabron och jag har aldrig fått något annat än ett autosvar.

Hans Andersson kl 07.02 Gångvägen jämte Nynäsvägen norrut var sopad, inte cykeldelen. Men det gör inget, var skönt när dubben tystnade:).
Kl 17.09 cykelbanan fortfarande inte sopsaltad.

151214 måndag 02.14
Nacka börjar sopsalta, vilket de gjort regelmässigt vid minusgrader sedan 13e november.

151213 söndag

 kl 23:12 

Cyklar du längs Huddingevägen ner mot Årstafältet via Lidl?
Isåfall vill jag varna (så här i elfte timmen) om att det var två rejäla isfält på hela gc-banans bredd (idag söndag fm) i höjd med det grävarbete som pågår efter Tussmötevägen. Fin blank svallis, inte kul om man kommer med odubbat. Har anmält både som klagomål och felanmälan men inte troligt det hinner åtgärdas till imorgon bitti.

Söndag kväll
Jeppe D Larsen Saltades i går kväll på cbanor vid tegelbacken & munkbroleden sen upp mot södermalm där jag tog en annan väg.

Demi Barbanousse Det var sopsaltat igår (söndag) kväll på västerbron kring kl 16, mötte även sopsaltaren på drottningholmsvägen (cbana) runt 17, den var aktiv på väg ut från stan – sopsaltat hela vägen till hornstull från brommaplan. Så de höll ju på igår rätt tidigt, direkt nän snön började falla faktiskt, konstigt att det inte görs även idag.

 kl 19-20
Tobias Olsson Söndag 13 dec kl 19-20
Birger Jarlsgatan-Kungsträdgården-Slussen-Liljeholmen-Västertorp-Skärholmen-Masmo: Snö. Ingen halkbekämpning öht. Vått på på vissa partier av bilvägarna i stan, halt på andra. Inga problem att ta sig fram med dubbdäck.
Masmo-Alby: Ingen snö.

151212 lördag

Isbelagda stora vattensamlingar tvingar ut gående i cykelbanan, prio cykelstråk mot Hässelby.